Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@11:47:48 GMT

مهمترین‌های 96 از نگاه فعالان رسانه‌ای کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۵۳۶۵۲

مهمترین‌های 96 از نگاه فعالان رسانه‌ای کرمانشاه

خبرنگاران را چشم و گوش افکار عمومی و نماینده آنان در هم افزایی و مواجهه با مسئولان و رویدادها می دانند و طبعا درک و دیدگاه اصحاب رسانه از وقایع، برخاسته از منطق، تفکر و خواسته‌های مردم است.
به دلیل همین پشتوانه بزرگ است که برداشت و تحلیل فعالان رسانه از رویدادها مهم است و مسئولان خود را موظف به پاسخگویی در باره آن به خبرنگاران می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این راستا خبرنگار ایرنا مهمترین رویدادهای سال 96 را از نگاه جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه استان بازخوانی و برداشت و تحلیل کوتاه آنان را گزارش کرده است.
همه فعالان رسانه اتفاق نظر دارند که مهمترین رویداد خبری سال 96 در استان کرمانشاه زلزله مهیب 21 آبان بود؛ البته دیدگاه آنان در باره پیامدهای زلزله اندکی متفاوت است.
هادی نوروزی، سردبیر روزنامه 'باختر' معتقد است که 'اولین و مهمترین رویداد سال 96، زلزله 7.3 ریشتری ازگله بود که پر از صحنه های دردناک و البته همبستگی بی نظیر مردم ایران برای کمک رسانی به زلزله زدگان بود.'
او به جاده های پرترافیک متنهی به مناطق زلزله زده و انبوه کامیون های کمک های مردمی اشاره کرد و آن را 'زیباترین صحنه و تصویر ثبت شده در یکسال اخیر استان' دانست.
نوروزی افزود: ورود قطار به استان پس از گذشت نیم قرن از چشم انتظاری مردم کرمانشاه، دیگر رویداد پراهمیت یکسال اخیر بود که با سفر جمعی از خانواده شهدا و زلزله زدگان به مشهد مقدس متبرک شد که البته در ادامه می توان گفت مردم کرمانشاه بنا به دلایلی هنوز نتوانسته اند شیرینی سفر ریلی را بچشند.
از دیدگاه این فعال رسانه سفر مقام معظم رهبری به مناطق زلزله زده سومین رویداد مهم استان در سال گذشته بود که درس های بسیاری برای مسئولان داشت.
رسول مرادی، دیگر فعال رسانه ای استان کرمانشاه زلزله را خبر اول سال 96 دانست و افزود: در این زلزله هم مردم و هم مسئولان در معرض آزمون جدی قرار گرفتند که در این امتحان مردم مانند همیشه با نوع دوستی و همدلی با تمام توان به یاری هم وطنان خود شتافتند و سنگ تمام گذاشتند.
به باور مرادی 'برخی مسئولان با وجود تلاش هایی که انجام دادند نتوانستند نمره قابل قبولی دریافت و اوضاع را به شکل مناسبی مدیریت کنند.'
محسن فولادی، دبیر خبرگزاری فارس در کرمانشاه نیز نظر مشابهی دارد؛ او گفت: برخی دستگاه های متولی و اجرایی که باید میدان دار مدیریت بحران زلزله می شدند و اعتماد مردم را جلب می کردند، خودشان بحران زده شدند اما در عوض گروه های مردمی و خودجوش میدان دار شدند و در شیوه کمک رسانی یک حماسه را رقم زدند.
او در عین حال افزود: نظمی در توزیع کمک ها نبود و خیلی از اقلام به دست نیازمندان واقعی در زلزله نمی رسید که منجر به ایجاد مشکلات زیادی شد؛ البته بحران زلزله هنوز ادامه دارد و این بار بازسازی خانه ها با مشکل تامین مصالح مواجه شده و کار به کندی پیش می رود.
فولادی راه اندازی قطار را هم دیگر اتفاق مهم سال گذشته عنوان کرد و گفت: این رویداد اتفاق بزرگی بود بویژه اینکه قرار است راه آهن به سمت مرز خسروی هم ادامه پیدا کند اما کاش راه آهن کرمانشاه به طور کامل راه اندازی شود و این استان قطار اختصاصی خود را داشته باشد و ایستگاه مرکزی آن تکمیل شود.
این فعال رسانه افزود: البته حاشیه های پیش از افتتاح و وعده های مکرر مسئولان برای گشایش قطار باعث بی اعتمادی دست کم بخشی از مردم شد.
تامین امنیت مرزی و نقش بر آب کردن عملیات های تروریستی گروه های داعش و پژاک و گرفتن تلفات سنگین از گروه های تکفیری توسط قرارگاه نجف و سپاه نبی اکرم (ص) دیگر اتفاق مهم سال 96 بود که فولادی به آن اشاره کرد.
رضا کبودی، سرپرست خبرگزاری ایسنا هم گفت: زلزله 21 آبان سال گذشته مهمترین و تلخ ترین اتفاق کرمانشاه بود که منجر به درگذشت جمعی از مردم استان شد؛ این حادثه تلخ صحنه های زیبا و غم انگیز دیگری نظیر یکپارچگی و نوع دوستی ایرانیان در کمک به زلزله زدگان بویژه در روزهای ابتدایی وقوع حادثه و مصائب زلزله زدگان در روزهای سخت و سرد زمستان را هم با خود به همراه داشت.
کبودی همچنین گفت: رسیدن قطار به کرمانشاه در واپسین روز سال گذشته، پس از سالها چشم انتظاری نیز از دیگر اتفاقات مهم سال گذشته بود؛ هر چند هنوز آثار آن در توسعه استان به خوبی نمایان نشده است.
او اظهار داشت: برپایی دادگاه پرونده موسوم به 'فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان' و اعلام حکم متهم ردیف اول این پرونده به لحاظ درگیری جمعیت زیادی از مردم کرمانشاه با این موضوع و نگاهشان به سرنوشت این پرونده هم از رویدادهای مهم سال گذشته استان بود که البته هنوز هم به دلیل نرسیدن مالباختگان به حق و حقوق خود همچنان پرونده خبری مفتوحی است.
فرزاد نویدی، از دیگر فعالان رسانه ای استان کرمانشاه هم زلزله را رویداد شماره یک 96 دانست که 'هم مردم استان و هم کشور را تکان داد و خیلی غیرمنتظره بود؛ اتفاقی که برای خبرنگاران میدان عملی برای روزنامه نگاری بحران بود و البته بیشتر رسانه ها توانستند که پوشش مناسبی از این اتفاق ارائه دهند و به پختگی و رویکرد حرفه ای نزدیک شوند.'
از نظر نویدی، در پی این زلزله مسئولان و مردم ایران از محرومیت و مشکلات مناطق مرزی و بازماندگان دوران جنگ تحمیلی در استان هم مطلع شدند که عمق عقب ماندگی ها برای بسیاری از آنان باورپذیر نبود.
نویدی دیگر رویداد مهم را 'سفر بدون هیاهو و تبلیغات رهبر معظم انقلاب' به مناطق زلزله زده دانست که باعث امیدواری مردم و تحرک و پویایی در بین مسئولان شد.
به گفته او سایر رویداد از جمله افتتاح قطار کرمانشاه هم اگرچه مهم بود اما تحت تاثیر بحران زلزله قرار داشت.
سابقه روزنامه نگاری در استان کرمانشاه به حدود 110 سال قبل باز می گردد و براساس اطلاعات موجود، اولین نشریه ای که در استان چاپ شده، روزنامه ای به اسم کرمانشاه بوده است.
براساس آمار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اکنون 81 نشریه محلی، 36 پایگاه خبری برخط، 2 پایگاه خبری غیربرخط و نمایندگی 95 نشریه سراسری مکتوب در استان کرمانشاه فعالیت دارد.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 14 شهرستان ، 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا است.
7444/8066
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت حقوق رهبر معظم انقلاب زلزله کمک های مردمی مشهد مقدس رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۵۳۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احضار برخی فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب کذب در پرونده نیکا شاکرمی

برخی فعالان رسانه‌ای که با استناد به گزارش جعلی و پر از اشتباه بی‌بی‌سی با همراهی گروه‌های ضد انقلاب اقدام به انتشار مطالب کذب در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی کرده بودند به دادستانی تهران احضار شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از قوه قضاییه، دادستانی عمومی و انقلاب تهران به واسطه انتشار مطالب کذب، توهین‌آمیز و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی پس از انتشار گزارش جعلی سایت انگلیسی BBC در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی، علیه تعدادی از خبرنگارها و فعالان رسانه‌ای اعلام جرم کرد.

دادستانی تهران در راستای وظیفه قانونی عدلیه برای مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه، ضمن اعلام جرم، برای این افراد پرونده قضایی تشکیل داد و جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.

روز گذشته در حالی سایت bbc جهانی گزارشی جعلی و نادرست و پر اشتباه در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی منتشر کرد که پیشتر به این پرونده رسیدگی دقیق قضایی صورت گرفته و نتایج بررسی‌ها نیز به طور رسمی در رسانه‌ها اعلام شد.

کد خبر 749804

دیگر خبرها

  • مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور باید آرایش تهاجمی بگیرند
  • ضرورت آرایش جنگی رسانه‌های کشور در برابر رسانه‌های نظام سلطه
  • رسانه یکی از مهمترین عناصر نقش آفرین در ارتقای قدرت نرم است
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • احضار برخی فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب کذب در پرونده نیکا شاکرمی
  • اعلام جرم دادستانی علیه برخی فعالان رسانه‌ای
  • دادستانی علیه برخی فعالان رسانه‌ای درباره پرونده نیکا شاکرمی اعلام جرم کرد
  • اعلام جرم دادستانی علیه برخی فعالان رسانه‌ای درباره پرونده نیکا شاکرمی
  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور